Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Samhället allt mer kallt och cyniskt – något måste göras

Jag vill skriva om samhällsklimatet som jag upplever blir allt mer kallt och cyniskt. Det finns en stor avsaknad av empati i tal och skrift av våra politiker och personer i chefspositioner inom näringslivet.

Denna utveckling måste med alla medel brytas, då det i kölvattnet av denna känslolöshet bland ungdomar, barn och även äldre råder en håglöshet samt psykisk och även fysisk ohälsa. Detta gissel förorsakar förutom lidande för individen även enorma kostnader inom sjuk- och psykiatrivården varje år.

Från många regioner kommer rapporter om en dåligt utbyggd barn- och ungdomspsykiatri (BUP) och även vuxenpsyk med långa köer och bristfälligt med personal.

Vi måste få dom styrande i riksdag och regioner att förstå detta lidande samt samhällets kostnader i form av ökade sjukkostnader både för den enskilde samt för staten och regioner.

Det finns ytterligare fenomen, som en galopperande brottslighet och kriminalitet. Detta måste med alla medel stävjas annars går vi under på sikt.

Anders16

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare