Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Ripfjällsdebatten i Malung-Sälens kommun

I Malung-Sälens kommun har det under en tid varit debatt om vindkraftsutbyggnaden på Ripfjället. Många har haft åsikter, den rätten har alla. Den politiska ledningen har redovisat sin åsikt, motståndarna har också tydliggjort hur man vill ha det.

Utan att delta i debatten har jag kunnat följa den på tv och radioinslag, debattinlägg i tidningar, information i olika medier från "bägge" sidor, Facebook, i "natura" med demonstrationståg och debattkvällar med mera. Jag anser mig vara ganska väl insatt i ämnet och har därmed också en åsikt. Jag tycker dock att det nu spårat ur och påhoppen från motståndarna har varit många och långt under sandlådenivå.

De politiker som utgör majoriteten i vår kommun har öppet deklarerat sin åsikt. All heder till dem. Jag kan inte förstå uppgifterna om korruption. Dessa uppgifter är inte korrekta och det är inte juste eller värdigt att debattera på ett sådant sätt.

Bland motståndarna har jag sett många kompetenta som jag trott om ett mer moget sätt att tänka. Vi ska alla försvara och respektera demokratin i vårt samhället. Detta gäller även i Malung-Sälens kommun.

Om det blir folkomröstning i frågan tänker jag självklart gå och rösta. Det är min demokratiska rätt.

Intresserad kommunmedborgare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare