Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Rekommenderad kollekt

Luciafirandet med daglediga församlingsbor, blev en riktig högtidsstund med kaffe, pepparkakor och goda vänner. Men det som blev den stora snackisen, hos de församlade vid kaffebordet var de rekommenderade kollekterna på 70 kronor och 100 kronor som Säterbygdens församling smugit in i sina senaste evenemangsannonser.

Svenska Kyrkans kollekt är och ska vara frivillig. Tyvärr är det så att väldigt många av våra äldre församlingsbor lever under ytterst knappa ekonomiska förhållanden. De som nu drabbas är de sämst bemedlade, som härigenom stängs ute från den kyrkliga gemenskapen.

Flera besökare blev helt överraskade vid insläppet, plötsligt så kostade det pengar för att besöka kyrkans evenemang, några ilsknade till, vände direkt på klacken och gick hem. Som arrangör så tar man alltid en medveten ekonomisk risk.

Till Kyrkan ska alla känna sig varmt välkomna, utan att behöva lägga ut pengar för att få deltaga kyrkans evenemang, det här skickar helt fel signaler.

Kyrkans kollektansvarige kanske stödjer sig på statistik från kollektboken och att det förflugna tilltaget varit inkomstbringande, i så fall kalla det vid sitt rätta namn: Inträdesavgift, inte kollekt!

Staffans stalledrängar

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare