Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Rätt skolmat ger gladare elever

Maten som serveras i skolan inte bra. Att elever inte tycker om skolmaten är inte något nytt, utan det har varit så länge. Därför är det konstigt att ingenting har förändrats.

Skolmaten är inte så näringsrik och ser oftast inte jättegod ut. Därför struntar många elever i att äta maten i skolan och går istället ut och äter. Om elever går ut och äter flera dagar i veckan kan det bli en stor kostnad för dem som egentligen de inte ska ska behöva betala för lunch.

När elever skippar skollunchen och istället köper en godispåse får de inte i sig den näring de behöver under dagen. Det leder till att eleverna blir trötta, inte orkar jobba, plugga och gå på träningar.

Det vissa kan säga när man pratar om att skolmaten är dålig är att skolan måste hålla sig till en viss budget. Det är självklart att de måste det men pengar ska inte vara ett problem när de gäller barns hälsa. Det kan även vara billigare för skolan att lägga ut mer pengar på skolmaten. Det kan lagas bättre mat vilket gör att fler elever äter maten och mindre mat slängs, vilket även är miljövänligare.

Att varje dag få i sig den mängd energi och näring som kroppen behöver är en förutsättning för att en elev ska må bra, utvecklas, koncentrera sig samt prestera i skolarbetet. Motivationen och viljan blir bättre vilket kan medföra bättre och högre resultat från elever.

Om vi vill att elever ska må bra, äta bättre och prestera bra måste det ske en förändring!

Hungrig elev

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare