Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Politikerna måste öppna både ögon och plånbok för Dalarnas vårdpersonal!

Vi är många inom vården som nu sliter med covid-pandemin. Vi hyllas som hjältar av okända människor som bjuder på mat, kaffe och fina ord. Men var är Region Dalarna?

Vi vänder ut och in på våra arbets- och familjeliv. Vi jobbar mycket och hårt. Till viss del hör arbetsbördan till yrket som är självvalt. Det som har krävts av oss de senaste månaderna går dock utöver det självvalda. Vi har pressats, flyttats, anpassat, förändrat, byggt upp och gjort allt det som vi har blivit tillsagda att göra. Vi har helt enkelt gjort som regionen har velat utan att själva kunna påverka eller komma till tals.

Övriga medborgare råds att stanna hemma medan vi inom vården dagligen går rakt in i lejonkulan trots ovisshet om symtom, risk, utrustning och ändringar dag efter dag om vad som skyddar oss bäst. Där står vi i fronten och armbågar oss fram för rätten att använda vissa skydd – där står vi!

Men Region Dalarna, och detta är ett viktigt men, vi gör det och vi gör det riktigt bra. Vi inom vården är stolta över det vi gör och vi kommer att stå enade i den fortsatta kampen mot pandemin.

Men, Region Dalarna, ser ni oss och alla uppoffringar vi gör – att vi gråter, sliter, förlorar tid från våra barn, offrar semestrar, täcker för varandra och vänder oss ut och in? Att vi gör något alldeles extra? Hur går egentligen pratet på Regionen? Hur tänker ni kompensera er personal som har gjort allt och lite till? Hur tryggar ni upp framtiden och tiden som kommer efter covid-19?

Kanske är det dags att öppna den stängda plånboken och ge er vårdpersonal en välförtjänt ersättning. Det är dags nu! Det är dags för vårdpersonalen att resa sig upp!

Nicole

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare