Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Planerar Ludvika något Charlie Norman-jubileum?

Det är mindre än ett år till vad som kunde ha varit Charlie Normans 100-årsdag. Han föddes i Ludvika den 4 oktober 1920.

Som en av svenskt nöjeslivs superstjärnor i åtskilliga decennier var Charlie så enkel och chosefri, så han skulle i rådande besparingstider säkert inte önskat sig en staty.

Men en utställning? Eller en glad och jazzig boogie-woogie-galakväll där överskottet går till välgörenhet?

Charlie jobbade som ung som svarvare på Asea, även efter att han startat sin första orkester. För en utställning går kanske något av hans musikaliska kvarlåtenskap att låna från Jazzens museum i Strömsholm.

Foton ur Ingvar Wermés gamla Ludvikasamling, inte minst från traktens folkparker och från Asea kring 1940 vore kanske tillgängliga till låns.

Mest naturligt vore att specialskriva en låt till Charlie Normans minne. Den yngre kollega han på gamla dar samarbetade så svängigt med, Robert Wells, skulle som kompositör kunna sätta sig ihop med textförfattarveteranen Sören Skarback.

Tänk till beträffande Charlie-jubileum - samordnat från varje tänkbar Ludvikanivå, från kulturnämnd och professionella orkestrar ner till unga elever på kommunal musikskola.

Det är Charlie värd!

Boogie-bruden

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare