Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Planen på ett avrinningsdike ner i Masenbadet är oansvarig och kortsiktig

Avrinningsdike från väg E16 till Masenbadet

Att medvetet lägga ett dike med förorenat vägvatten till en bad-och fiskesjö med relativt stillastående vatten kan knappast vara förenligt med sunt förnuft och ett miljötänk med omsorg om det levande. Masenbadet är en av Borlänge kommuns bättre badsjöar. Sommartid badar här mängder med barn, de vistas i vattnet i timmar, och vuxna. Att ens riskera deras hälsa anser vi oförsvarligt.

Likaså är sjön en populär fiskesjö med ätbar fisk. Fiskar som lätt tar upp föroreningar och ger dem vidare till oss människor. I kap 7 menar Trafikverket att ”Ingen betydande påverkan av vattenmiljön bedöms uppstå”. Vad innebär det? Om bedömningen visar sig vara felaktig kommer det att påverka friluftslivet för Borlänges befolkning samt riskera att mikroplaster, gummirester och oljefilm mm leds direkt ner i badsjön och vid högvatten trycks upp på stranden. Det är både oansvarigt och kortsiktigt att fatta ett sådant beslut.

Göran Hedlund                               

Ordförande i Norr Amsbergs Byförering      

Barbro Plantin

Boende i Norr Amsberg och nyttjare av Hemsjön

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare