Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Pensionerna är en skam – som socialdemokrat är jag heligt förbannad

Åldras i värdighet och kunna unna sig en pizza eller ett besök på café? Fastän du bor i välfärdslandet Sverige, ett av de rikaste länderna i världen, så har vi helt oförståeligt låtit svenska pensioner falla ner till de sämsta i Norden och snart sagt i hela västvärlden.

Denna förnedring av våra pensionärer är majoriteten av toppolitikerna i olika regeringar sedan 1990-talet skyldiga till. Löften, rena lögner och valfläsk som blir till dimslöjor och ynkliga smulor eller rent av försämringar har varit standard ända sedan Göran Perssons regering.

Vart har politikerna haft fokuset riktat de senaste 30 åren? Att rädda världen på bekostnad av de som byggde upp densamma? Handen på hjärtat, är det så konstigt om många människor vänder de etablerade partierna ryggen?

Detta säger jag i egenskap av socialdemokrat, men jag är heligt förbannad på det faktum att många av de som arbetat hårt i 30–40 år inte ens når EU:s fattigdomsgräns. Eller lika illa, de som (hör och häpna) helt ofrivilligt levt på sjukpension under många år i princip kan glömma allt utom en daglig kamp livet ut mot både kroppens och ekonomins svaghet. Fet skam, Sverige!

Välfärdslandet

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare