Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Parkeringsanarki i Leksand

Jag har fått parkeringsböter i Leksand. Anledningen var att jag hade anläggningsarbete på tomten och inte kunde ha bilen där. Jag ställde bilen på hockeyparkeringen som kommunen ibland plogar inför matcher.

Att hockeypubliken med kommunens goda minne tillåts grovt bryta mot allt vad parkeringsregler heter samtidigt som boende bötfälls för någon timmes parkering i samband med arbete på ordinarie uppställningsplats är inte på något sätt förenligt med adekvat kommunal förvaltning. Och då menar jag inte att jag har blivit felbehandlad utan att hockeypubliken särbehandlas.

Leksands kommun håller hockeyn om ryggen, och riskerar på så sätt kommuninvånarnas hälsa och kommunens bebyggelse då framkomligheten för blåljusfordon är i det närmaste obefintlig under hockeymatcher. Jag tycker också att ishockeyn är viktig för Leksand men inte så viktig att jag ska riskera liv och hem för det.

Kommunen måste förhindra att parkeringsanarkin tillåts fortsätta och också lösa parkeringsfrågan inför nästa säsong. Jag har gjort fel och naturligtvis har jag betalt parkeringsböterna som jag gjort mig förtjänt av men förstår och accepterar inte alls kommunens strategi för parkeringsövervakning.

Olle Berglund, Leksand

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare