Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: På grund av Morastrand tvingas jag tugga hårt bröd utan smör och äta vita bönor ur plåtburk

Den kommunala fastighetsförvaltningen Morastrands beredskap är usel.

Jag betalar 6000 kronor i månaden för min tvåa i Mora. Då ingår att jag ska ha spis, kyl och frys. Jag betalar ju för detta och när något händer ska jag också få hjälp med dessa viktiga saker.

I veckan visade det sig att mitt kylskåp hade slutat fungera. Alla mina kylvaror var förstörda. Smöret rann liksom osten och övriga mjölkprodukter var sura och förstörda. Jag ringer då felanmälan Morastrand och får till svar att man ska komma och åtgärda problemet. Inom en halvtimme är Morastrand på plats och konstaterar att kompressor är död och att såväl kyl som frys ska bytas. När då, undrar jag och får till svar: "så fort möjligt men denna vecka förstås".

Där står jag så. Över 70 år med hjärtsvikt och diabetes och i karantän på grund av riskgrupp utan kylskåp, utan varor. Naturligtvis förmodar jag att man ska ordna ett lånekylskåp under tiden som man gjorde hos min vän, även han boende på samma gata som jag. Men icke. Så jag väntar... Flera dagar senare har jag fortfarande inte hört ett ljud från Morastrand om när jag ska få kylskåpet utbytt.

Jag påtalar återigen på felanmälningssidan hos Morastrand och begär ett svar om när jag får mitt kylskåp. Jag skickar också ett personligt mejl till den som jag ringde i måndags men inget svar återkommer. Under en period var det mer än 30 grader varmt både inom- och utomhus i Mora. Jag sitter alltså i karantän utan kylskåp och får mest tugga hårt bröd utan smör och äta vita bönor ur plåtburk. Ost och smör kan jag ju inte ha hemma.

Såhär ser beredskapen ut hos Morastrand och i Sverige.

Sven Oskar Herbert Lind

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare