Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Osäker framtid för bandyn – Falun förtjänar en bandyhall

Annons

Falu BS är en ikonisk klubb inom bandyn. Falun spelade förra säsongen i högsta serien men gick tyvärr ner igen. Många storspelare har nu kommit till Falun för att ta oss tillbaka. 

I högsta serien är det få lag som har utomhusplan.  Många tycker att det är väldigt mycket pengar som det handlar om och att de pengarna kan läggas på viktigare saker.

Men hoppbackarna renoverades för 175 miljoner. Det är en otroligt stor summa pengar, men det har gjort en del för Falun. Backhoppare från hela världen kommer hit och tränar eftersom Lugnet är bland de första att ha snö, vilket leder till att vi får fler turister i stan. 

En bandyhall kan du bygga för cirka 30-40 miljoner. Falun hade kunnat ha en del bandyläger, sommarbandyskola och cuper tidigt på säsongen.

Det är få som är i hoppbackarna och hoppar per år, medan det finns 140 bandyspelare i klubben som tränar i dåliga förhållanden. Falun skulle absolut kunna få stora bandymatcher på vår plan om vi hade haft en hall som tog in en del folk. Bland annat skulle vissa VM-matcher kunna spelas här om Sverige stod för VM något år. Och det leder ännu en gång till att turister kommer till stan. 

Om Falun skulle få en bandyhall skulle det betyda att fler unga skulle vara sugna att komma upp när man har bra förutsättningar. Sen om de fortsätter att spela bandy eller om de börjar med hockey, så har de ändå fått komma igång med lite rörelse och de har haft en en rolig tid kan jag garantera.

”Men ungdomarna kan ju vara på Lugnet och åka skridskor inne i hockeyhallen?” 

- Ja det kan de men det är en helt annan sak att få vara på en stor yta där det inte finns stora sarger som man kan åka in i. Om barn kommer upp och provar på skridskor och tycker det är kul så fortsätter de förmodligen. Men just nu ser framtiden för Falu BS inte så bra ut. I p12 laget är det cirka 7 spelare och i p10 är det 10 stycken. Det är inte ens tillräckligt med spelare för att kunna spela en 11 manna-match. Och det tror jag beror på att det inte finns så bra förutsättningar inom bandyn i Falun. Hur ska då A-laget kunna klara sig när de inte har några juniorer att plocka upp när de äldre lägger ner? Det leder till att Falu BS kan bli en död förening.

Falun förtjänar en bandyhall.

Måns Erkelius

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare
Annons