Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Orolig över Falu kommuns ekonomi – får inte bli som Region Dalarna

Ur Falu kommuns förvaltningsberättelse för år 2019 kan följande läsas: "Under 2019 visar nämnderna (exklusive finansverksamheten) tillsammans kraftiga negativa avvikelser jämfört med budget på 78 miljoner kronor. Dessa kraftiga avvikelser är mycket alarmerande. Som en följd av årets negativa prognoser har ett omfattande besparingspaket som omfattar alla kommunens verksamheter arbetats fram under året inför 2020. Inför kommande år är det av yttersta vikt att nämndernas negativa budgetavvikelser minskar. Detta är avgörande för att skapa förutsättningar för att leva upp till intentionerna om god ekonomisk hushållning långsiktigt."

Med tanke på skattenivån i kommunen kan man vara lite orolig. Nu har drygt åtta månader av 2020 gått. Det borde gå att läsa av det ekonomiska läget.

Har radikala åtgärder vidtagits? Hur uppfylls hittills det sparpaket på 100 miljoner kronor som tydligen är aktuellt?

Det får inte bli som regionens hantering under Socialdemokraterna. Där var ju de ekonomiska prognoserna närmast ett skämt.

Falubo

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare