Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Öppet brev till Älvdalens kommun tjänstepersoner och politiker

Frågan om utbildning och kompetens på kommunens politiker kanske kan vara svår att uppfylla, men borde inte tjänstepersonerna ha vettig kunskap? Det finns ingen hejd på de märkliga saker som sker inom Älvdalens kommun.

Det är fantastiskt att de har byggt en ny skola vilket de ska ha beröm för. Men vad händer med gamla musikskolan? Enligt tjänstepersoner är den uttjänt? De har också beviljat rivningslov för att riva en lokal som inhyrt butik samt gör det själv hallar. Har kommunen inte kunskap alls om hållbarhet?

Att misshandla ett hus byggt för 100 år sedan med plastmattor och sedan döma ut det på grund av mögel, ser de inget samband? Eller att riva en fullt tjänlig byggnad som skulle kunna inhysa företag (står flera på kö) som ger jobb, skatteintäkter med mera. Är det inte det som kommunen behöver?

Sen inviger de nya skolan och köper blommor från Mora, tårtor från Rättvik, när det finns lokala företagare som står beredda att bidra. Företag som är befintliga, bidrar med skattepengar. Det är tydligen svårt med matematiken bland Älvdalens tjänstepersoner och politiker.

Älvdaling

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare