Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Öppet brev med förslag till de styrande i Ludvika

Jag har ofta under sommaren passerat Skuthamn och sett hur populär parkeringen är för husbilar och husvagnsekipage. En lugn och naturskön plats med bad, grönområde och gångavstånd till centrum. På parkeringen som löper parallellt med cykelbanan har det ofta varit fullbelagt. Även övriga grusplanen har utnyttjats.

Man kan tycka att Ludvika kommun borde se det positiva och till en billig penning förlänga parkeringen cirka 20–25 meter norrut för att få ännu fler turister att stanna till. Allt som behövs är lite fyllnadsmassor, och det kan göras utan att göra intrång på grönområdet.

Det borde också i sammanhanget behövas en toalett, V/A finns redan vid akvariet. Låt information finnas i turistguider i hela landet "i Ludvika finns centrumnära ställplatser för cirka 25 husbilar/husvagnar".

Naturligtvis ska det finnas skyltar vid varje infart var ställplatserna är belägna. Köpmän och krögare ser säkert det positiva i detta. Det är dessutom ett tillskott på p-platser vid större evenemang.

Följer man sedan vägen mot centrum passeras gamla forsbron, där det är så otroligt fint när vattnet forsar. Om något år står en ny minigolfbana klar och så finns den så fint belägna Kajkrogen. Blir Väsmanstranden rätt exploaterad så kommer den leva vidare.

Den stora orörda planen borde kunna bli en oas med stora grönytor, kanske kryddat med en lekpark och boulebanor. Skippa utopin med hyreshus, hur kan en så vansinnig idé ens tänkas på Ludvikas sista öppenhet mot Väsman?

Nu har vi hamnat på södra delen av gågatan – den plats där Dan Anderssonstatyn borde stå. Framför statyn skulle finnas ett blomsterarrangemang och en hänvisningsskylt till Dan Anderssonmuséet. Vidare norrut, gärna fler bänkar, alla gillar inte trälådor. Och varför tre kolonilotter på gågatan? Smidesjärn runt träden och fler blomsterurnor. Låt den norra delen vara så öppen som nu i november.

Och börja efter nyår att leta fram bänkar. De skulle ha stått där redan vid det fina påskvädret 2019, men det dröjde ända till juli.

Slutligen i norra änden, en byst av Charlie Norman som verkligen indirekt gjort så fin PR för Ludvika – och även där ett blomsterarrangemang och gärna någon boogie woogie ibland. Jag anser att han är värd mer uppmärksamhet än några cementplattor.

Ett stort plus är målningen på husgaveln vid Garvarns torg – helt suveränt målat.

Ludvikabo sedan -58

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare