Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Omodernt inte kunna ”swisha” i Borlänges skolor – många av oss unga lever helt kontantfritt

Annons

Sverige är ett av de länder i världen där övergångar till digitala betaltjänster har gått längst i världen, dock är det inte så på flertalet av Borlänges skolor. Swish finns inte som betalningsmetod i många av våra skolors kiosker, detta är inte att följa med utvecklingen. Det är mycket omodernt att endast kontanter erbjuds att betala med, vi i SSU kräver att Borlänge kommun snarast sätter igång en process så att alla elever på våra skolor runtom i kommunen har möjlighet att betala med Swish.

Många av elevernas föräldrar har även uppmanat sina barn att skaffa appen, de tycker det är mer praktiskt att swisha över vecko- och månadspengen till sina barn. Många i dagens generation lever alltså helt i ett kontantlöst samhälle, ett sådant samhälle är inget vi i SSU strävar efter då vi måste även ta hänsyn till äldre människor.  Men för oss unga är det en mycket viktig fråga, då det inte är rättvist att vi inte ges förutsättningar att fylla på vår egen kropp med energi inför de stundande lektionerna som väntar.

Borlänge kommun fick även i november 2018 besked av Ljungbergsfonden om att man får 4,5 miljoner kronor för att stärka den digitala kompetensen bland elever och personal i kommunens skolor och förskolor. Det plus regeringsantagande av den nationella digitaliseringsstrategi för skolväsendet borde om inte något vara en tydlig signal för att swish snarast ska införas på alla kiosker runtom i våra skolor i Borlänge. Tycker du som oss?  Ta chansen att gå med i SSU!

Alex Manneh Samba

Linn Christensen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare