Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Om inte jobbarna har råd att ta bilen, stannar landet snabbt

Annons

Per Bolund sitter i tv och skyller på råoljepris, kronkurs och bristande konkurrens, det är att göra det lätt för sig.

När oljepriset sjönk som en sten och kronan var stark, inte sjutton hängde drivmedelspriserna med ner i samma takt. Nä, då höll man hårt i priset och man tjänade mera och staten fick mera av kakan. Tala klarspråk Bolund och tala om att det är staten som ligger bakom största delen av priset med olika skatter, moms på skatten till exempel och denna indexhöjning som sker med jämna mellanrum.

Dags att även Maskrospartiet börjar inse att det finns ett land utanför tullarna, som håller landet och storstäderna vid liv. Utan dem får landet klappa ihop. Import är en utopi.

Tror heller inte att det är möjligt att tanka biobränsle för hela landets fordon, lika litet som det är möjligt att hela fordonsparken ska gå på el. Finns inte så det räcker av någon del i dagens läge och inte i framtiden heller med dagens politik.

Dags att ta ”Hela landet ska leva” på allvar och inte bara ge en massa fagra löften. Kanske dags att lyssna på Bensinupproret? Har inte jobbarna råd att ta bilen till jobbet, stannar landet snabbt. Det finns inga offentliga transporter som klarar av motsvarande. Många jobbar dessutom skift och problemen med offentlig transport blir katastrofala. I Stockholm finns ju både T-bana, pendel och bussar så kanske funkar där. 

Drivmedelspriset

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare
Annons