Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Obefintligt ljud på mötet om Krylbos framtid

Jag gick på mötet i församlingsgården i Krylbo på Torsdagskvällen,men gick ganska snart hem igen då jag hade väldiga svårigheter att höra vad vad som sades då jag är hörselskadad efter ett helt arbetsliv i bullriga miljöer.

Det var flera med mig som hade samma svårigheter att höra, och de påkallade panelens uppmärksamhet att ljudet inte gick fram till alla åhörare. Det bads om en förstärkning av ljudet via mikrofon och förstärkare men det gick inte på grund av att ljudet i tv-sändningen var viktigare än att vi alla deltagare skulle få höra vad som sades i panelen.

Jag vet inte vad Mittmedias redaktörer tänkte på denna kväll. Inte stor mening för mig att delta i mötet då jag knappt kunde följa den inledande presentationen. Jag fick intrycket att Mittmedias sändning var viktigare än åhörarnas åsikter i ämnet Krylbo.

Johnny G

Svar direkt:

Hej Johnny,

Jag är den första att beklaga att ljudet var dåligt i början. Och tycker naturligtvis att det är tråkigt att du kände dig tvungen att gå hem. Vi fick ordning på ljudet efter ett tag och det blev en mycket bra debatt med många frågor från publiken och svar från panelen.

Problemet låg i att vi, medarbetare på DT, inte på ett riktigt sätt kunde hantera församlingsgårdens ljudanläggning som ju var avgörande för att alla i publiken skulle kunna höra. Svårast var det förstås för alla som satt längst bak. Problemet hade dock inget att göra med vår livesändning. Ljudet från våra mikrofoner går inte att koppla så att det hörs ut i lokalen.

En återgivning av debatten finns att läsa i Avesta Tidning och på sajten avestatidning.com, där det också går att lyssna till ett tv-klipp där panelen ger sina löften om hur Krylbo kan bli tryggare.

Jag ber om ursäkt än en gång.

Helena Nyman

Chefredaktör, DT

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare