Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Nu måste man på alla sätt skydda sig

Annons

Jag har påpekat och begärt detta förr men utan respons så jag gör det igen och hoppas att ansvarig på Morastrand har tagit del av det som händer i vårt land nästan varje dag, sprängningar i hyreshus.

I onsdags morse i Norrköping när någon gått in i trapphus och lagt en bomb på andra våningen med förstörda lägenheter som följd, skräck och skador på boende. Det var bara ett exempel. Det sker i stort sett varje dag i Sverige.

Jag inbillar mig inte att Morastrand för en sekund är omedvetna om detta och att man tror att Mora är någon slags Bullerbyn i en Astrid Lindgrenssaga. Jag tror att ni är medvetna om vad som sker i samhället och att man nu på alla sätt måste skydda sig.

Jag vill att porten på Hantverkaregatan från och med snarast, det vill säga innan något händer, får ett lås som håller den stängd dygnet runt.

Ska man in så ska man använda nyckel eller tvingas bryta upp porten med följd att det blir skrammel och oljud så att andra hyresgäster observerar detta och att brottslingen blir skrämd och avviker.

Källarporten ska vara låst hela tiden likaså port till tvättstuga men porten till entrén och trapphuset där hyresgästerna bor står olåst. Jag vet inte hur ni tänker. Jag vet inte hur ert säkerhetstänk är.

Får ni ens ersättning från ett försäkringsbolag om någon kunnat gå in genom en öppen port och spränga? Ska det inte var låst för att försäkringar ska gälla?

Jag kan ju inte ha öppet i mitt hus i Bergkarlås så att alla kan gå in och ut och stjäla eller förstöra och sedan räkna med att försäkringen ska gälla.

Hur mycket är tryggheten och människoliv värda för er på Morastrand?

Låt porten vara låst dygnet runt på Hantverkargatan – för vår trygghet.

Sven Lind

En rädd hyresgäst

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare