Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Nu kan Falu kommun söka sim-EM

Annons

Jag läste att Falu kommun ska lägga ner åtskilliga miljoner på konst som ska hängas på väggarna i den nu, av politikerna, igenomklubbade utbyggnationen av simhallen på Lugnet.

Är det för att motionssimmarna kan glädja ögonen när de simmande stärker sitt hjärta mot den ständigt annalkande hjärtinfarkten som tycks ligga på lur i dagens måste-samhälle? Eller, vem är det jag försöker lura? Det kommer väl med all säkerhet att hållas någon form av direktsänt sportevenemang i denna, med så många skattemiljoner, smyckade lokal. Precis som förra gången politikerna valde att skuldsätta kommunbudgeten för många långa år framöver?

Sist handlade det om hopptorn och ett vinter-OS. Jag grävde lite och fann att man ännu inte gått ut med var man planerat att hålla europamästerskapen i simning 2021 – och den nya simhallen beräknas alltså stå klar... 2021.

Hur kom jag då fram till denna fantasifulla slutsats, nu när våra kommunalpolitiker för en gångs skull ville glädja den lilla människan med något så trevligt som ett badhus?

Jag har arbetat för Falu kommun i över ett decennium har tämligen god insyn i hur det resoneras. Det ska se så himla fint ut.

Som min gode svåger en gång så klarsynt sa om en dysfunktionell familj i vår bekantskapskrets, där barnen aldrig fick göra något roligt, medan huset var prydligt möblerat med skinnmöbler och märkesgardiner: ”det får för f-n inte se fattigt ut”.

Tröttnade och flyttade

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare