Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Nu brinner det i knutarna – hedra Moder Svea med din röst

 
EU-valet i Dalarna 2019
Visa alla artiklar

På Mors Dag den 26 maj avgörs det. Förra sommaren brann det i skogarna i Dalarna och vi var oroliga hur det skulle sluta. Skulle brandförsvaret klara av att släcka alla bränder. Många människor blev tvungna att fly från sina hem för överleva. Minns du hur det var då? Vi fick hjälp av andra EU länder, dels med flygplan som vattenbombade bränderna i våra skogar. Även en hel armé av polska brandsoldater med brandbilar kom till vår räddning. Då kändes det bra att vi hade vänner från de andra EU länderna som ställde upp och hjälpte oss när vi behövde det.

Nu är det val till EU-parlamentet, vi ska välja personer som ska vara med att besluta om den framtida utvecklingen i Europa. Det är ett viktigt val då det avgörs hur vi ska ha det framtida samarbetet inom EU. Om du tycker att det är viktigt att samarbetet fungerar inom EU och att även vi i framtiden ska kunna få hjälp när vi behöver det så bör du rösta på ett parti som är för ett samarbete inom EU. I Sverige är det några partier som man direkt kan utesluta, nämligen SD och V. De vill helst inte ha något med EU att göra. Vill du dessutom som jag ha sjysta villkor inom arbetsmarknaden så kan du dessutom utesluta de övriga borgerliga partierna, M, KD, L och C. Sen är det inte så många kvar att välja mellan, men glöm inte bort att på Mors Dag den 26 maj hedra Moder Svea genom att rösta. Det är en billig försäkring ifall vi vill ha hjälp i framtiden. Vi vet inte när brinner i knutarna nästa gång. 

Gösta Frost, S-politiker i Mora

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare