Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Nu börjar kampen mot höghusen på nytt

Kommunen avser att bygga de monstruösa höghusen vid Åkerö brofäste trots all kritik, nu när man tror att man klarat av mark- och miljödomstolens anmärkningar.

Men den massiva kritiken från Leksandsbor och andra har inte upphört. Bygget kommer att bli ett monument för lång framtid över brist på lyhördhet och miljöansvar av kommunala tjänstemän och politiker.

Man har redan gjort experimentet med femvåningshus i närheten av järnvägsstationen. Trots att de är belägna vid nedre änden av en utförsbacke faller dessa hus markant ur miljön i Leksand. Genom att bygga ännu högre hus på en höjdplatå och med en placering som syns åt alla håll vill våra ledare bryta med Leksands traditioner av småskalighet och mänskliga interaktioner.

Man vill visa att Leksand är en kommun som vill ”följa John” med många andra kommuner i fråga om stadsliknande bebyggelse. På något sätt påminner det om ungdomar och andra som med sina motorfordon vill visa att här kommer jag med kraftigt bullrande ljuddämpare.

Man kommer på detta sätt att under lång tid utsätta sig för kritik från ortsbor och besökare. Kan det bli så att det som dessa höghus signalerar minskar intresset för Leksand bland dem som vill flytta hit eller våra turister?

Risken är stor att lokala humorister kommer att hitta ett namn på husen som kommer att ligga i var mans mun var gång man talar om Åkerö brofäste.

Låt oss slippa dessa monster!

Anders Liljas, Åkerö

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare