Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Nu är det bara tomt och fult på graven

Jag fick vetskap om att kyrkan tagit bort blommor (främst ljung) och kransar vid alla gravar. Finns ingen information att man måste ta bort något före sista april. Ljung är en flerårig växt som man kan ta hem och plantera i trädgården eller ha på balkongen och sen sätta ner nästa år, men det går inte nu eftersom dom slängt allt. Man kan om man vill ha ljung vid graven året runt om man vill då det som sagt är en perenn. Fast det får man tydligen inte för kyrkan. Sen om man tittar på den ekonomiska sidan dom har slängt blommor (ljung) för åtskilliga tusenlappar.

Det man läser så står det att gravskötseln ska skötas av anhöriga. De flesta brukar ta bort blommor (ljung) när det är dags att ta bort lyktan och ställa ner vårblommor. Nu är det bara tomt och fult.

Jag fick förra året veta att de hade kastat utbrunna glasljus. Även det är fel. För de går att använda på andra sätt vid graven eller ta hem dom. Även om de är utbrunna så är glasljusen i sig en prydnad då de brukar ha formen av ett hjärta. Då kyrkan nu har ändrat på vad som får finnas och hur länge det får vara kvar så bör de informera alla gravrättsinnehavare.

För min del så vet jag inte vad jag kan ställa ner vid graven. Kommer den blomma jag ställer ner härnäst också tas bort när dom tycker den ska bort? Har inget emot om de tar bort blommor i vas som vissnat eller plastljus som brunnit ut. Men andra blommor och saker det är upp till var och en om man vill slänga.

Besviken anhörig

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips