Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Norra Järnvägsgatan – Faluns nya bostadsområde!

Annons

I dag är det brist på bostäder/lägenheter i de flesta kommuner i landet. Fastighetsägarna och markägarna som äger mark eller fastigheter på Norra Järnvägsgatan, sätt fart och bygg bostäder efter hela gatan. Det är få ställen i Falun som kan erbjuda bättre boende miljö än vad Norra Järnvägsgatan kan göra.

Här har man tillgång till allt. Affärer, apotek, vårdcentral, grönområde, hundgård med mera. Man har dessutom nära till centrum. Börja bygg från kyrkan till korsningen där Icabutiken fanns. På den tomten borde man få plats både med trygghetsboende och omsorgsboende.

Här borde man kunna få bostadsrätt, hyresrätt, kooperativ lösning. Bygg inga lyxlägenheter. Minska ner storleken med några kvadratmeter. På så sätt kan kostnaden minskas och flera kan få tillgång till ett bra boende. Det vore intressant att höra vad fastighets- och markägarna tycker. Och vad tycker politikerna?

S.N.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare