Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Ni tar striden mot Folkets Hus

Annons

Det vore klädsamt om Caroline Willfox i någon rad i sina inlägg gav nuvarande styrelse och övriga ideellt arbetande en eloge för det enorma arbete de lagt ner för att rädda Folkets Hus.

Hon ifrågasätter istället de siffror kommunalrådet Mats Nilsson redovisar. Hon ifrågasätter dessa och därmed Folkets Hus ärlighet.

Att kommunen äger huset och bidrar till driften gör att styrelsen kan ordna arrangemang för Säterborna, där vissa inte går med vinst, men bidrar till ett bra kulturutbud, alltså man försöker ge alla smakriktningar en kulturupplevelse.

Hon skriver att Folkets Hus skulle stötta föreningarna i större utsträckning.

Alla föreningar är välkomna och så vitt jag vet har de också bidrag från kommunen – om de då hyr måste de betala hyra, hur har du, Caroline Willfox, tänkt dig att Folkets Hus annars ska klara driften? Du far ut med illvilliga uttalanden som bidrar till en massa skitprat på samhället. Det skrämmer bort företag och föreningar från att hyra lokaler. Om du värnade om kommunen och de olika kulturområdena skulle du ställa upp för, och stötta Folkets Hus.

Att det ofta är en majoritet av folk i styrelsen från arbetarrörelsen beror på att där är man van att arbeta ideellt, men det har funnits såväl politiskt aktiva från såväl M och C som L i styrelsen.

Dan Ericson (S)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare