Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Nära 500 kronor mer i månaden – för en ny dörr

Inför försäljningen av Kopparstadens fastigheter i Korsnäs och Hosjö lovade Kopparstadens dåvarande vd Pernilla Wigren att "Det ska bli som förut!" Jo, pyttsan vad det blev.

Renoveringar i flera månader med bilning och borrande så man kunde göra i brallorna. Sedan ska det bytas dörrar som är från då husen byggdes i runt 1960 – det ska hyresgästerna betala. Nu fick vi dessutom en oannonserad hyreshöjning för januari fastän de höjde hyran i april. För en trea handlar det om cirka 160 kronor i april, 130 kronor ytterligare nu i januari, och sedan en kostnad för dörren på 140 eller 150 kronor i månaden (det finns olika bud där).

Det är bara att räkna ut vad det blir på ett år. Grunden i husen är densamma fast man putsar lite på ytan. Att byta till från en trea till en tvåa är inte lönt för efter renovering är de mellan 400–600 kronor dyrare i månaden än en trea. Vilka är det tänkt att ska bo i Falun i framtiden?

Det byggs nytt och renoveras och vräks hejvilt utan en tanke på att många inte har råd att bo kvar eller flytta vid behov. Människor rent av tvingas från ett område de trivs i och har bott länge i.

Trött hyresgäst

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare