Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: När ska ni börja reagera?

Annons

Ulf Berg säger att vi inte ska åka kollektivt till vilket pris som helst.

Hur kan en person som sitter som ordförande i en nämnd som ska jobba för att få en fungerande kollektivtrafik jobba emot att vi ska åka kollektivt?

Enligt hans uträkningar så ska vi pendlare kosta Region Dalarna 2000 kronor per månad, ska vi pendlare då betala 2075 kronor per månad vilket blir kostnaden efter höjningen?

Alla skattebetalare betalar skatt till kollektivtrafiken, det kanske är tio procent som nyttjar kollektivtrafiken, av dem är det bara en bråkdel av resorna som görs med SJ-tåg. Var tar resterande av skattebetalarnas kollektivtrafikpengar vägen? Det enda alternativet på morgonen mellan Mora och Borlänge för pendlare är ett SJ-tåg.

Det skulle dessutom vara intressant att veta var de 300 extra miljonerna som Region Dalarna fått i skatteutjämning har använts till? Det borde väl gå till regionens hjärtefrågor, det vill säga sjukvård och kollektivtrafik.

I dessa miljö- och klimattider borde det vara gratis att åka kollektivt för att vänja befolkningen att välja kollektivt före bilen.

Kommunpolitiker mellan Mora och Borlänge, när ska ni vakna? Här åker vi till Borlänge och Falun och tar hem skattepengarna till landsorten, när ska ni börja reagera? Är ni inte intresserade av att få hem skattepengar?

Katarina

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare