Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Moras politiker saknar känsla och hjärta för kommunen

Mora har blivit ett sämre samhälle att bo och trivas i. Jag har själv bott i  Mora i snart 70 år och ser och känner hur Mora blir ett samhälle där det inte finns någon känsla från ledande kommunpolitiker (i likhet med alla andra partier) för att utveckla Mora och ge oss boende lite framtidstro.

Det grävs i stan och trafiken är ett kaos som det sägs ska bli bättre efter ett antal år med utbyggnaden som nu görs – den tron måste politikerna dock vara själva om att ha. Med det läge som Mora har mellan två vattendrag borde även de folkvalda politikerna förstå att trots all den förstöring de nu genomför med att bland annat gräva sönder Kristineberg så kommer trafiksituationen inte att förbättras. Dessutom är en högstadieskola på gång mellan de vägar som byggs i Strandenområdet.

Det verkar som om de politiker vi har idag inte har någon som helst känsla för Mora. Det vore bättre om de tittade i backspegeln, på vad som gjordes av tidigare politiker – till exempel Thorslund (C), Hållbus (C), Berglund (S), Frost (S) med flera från 1960-talet och framåt 2010-talet. Thorslund är väl den politiker som har gjort allra mest för Moras utveckling med det stora antalet nya företag han lyckades ta hit såväl som flygplats och mycket mer – en driftig man med hjärta för Mora.

Tar man en promenad längs gågatan idag ser man tomma lokaler och affärer som är på väg att lägga ner. Vi Morabor får bara hoppas att Johns Sport och Kaffestugan blir kvar och att några andra affärer och kaféer på så sätt också blir kvar. Annars kommer Moras gågata snart bli precis som Orsas: tom.

Morabo

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare