Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Morabor – vakna upp

Annons

Nu blir vi alla överkörda av våra politiker som vi trott på och som ska föra vår talan.

Jag tänker på genomfart Mora, som på papperet "verkar bra" men i verkligheten med cykelvägar som förstör våra egendomar, träd som sågas ner, kullen med Gustav Wasastatyn som kommer att minskas, Kaplagården med den gröna oasen som minskas kraftigt, Korsnäsgårdens trädgård likaså, Mora Hotells gröna som minskas och sist men inte minst nu också flytten av Vasaloppets mässtält till Tingshusparken och Kommunalhusparken för att komma närmare centrumkärnan.

Låt Moras köpmän få sälja sina produkter! Ta inte in säljare utifrån som konkurrerar med våra egna. Vem ska vi gå till för att handla när "turistsäljarna" packat ihop sitt och de inhemska säljarna kanske inte klarar sin ekonomi. Vi måste värna om våra egna.

Vasaloppet i all ära, men flytta tälten till Tingsnäs "cirkusplats" och gör parkeringar i utkanten av Mora och kör med transferbussar i skytteltrafik in och ut ur centrum. Då miskas biltrafiken kraftigt, med tanke på miljön. Utlämning av nummerlappar kan ske på annat ställe än Mora centrum, varför inte i Mora-Noret där finns stora lokaler med parkering, eller Mora Flygplats – där finns stora utrymmen?

Det verkar vara någon slags hysteri i kommunen särskilt i de centrala delarna Morabor vakna upp innan det är för sent!

Ifrågasättare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare