Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Morabor vakna

Vad håller ni på med? Vi lever i en pandemi. För snart ett år sedan dog Lennart Hyland son Fredrik av covid. Jag kände honom då han var stamkund på en engelsk pub i Stockholm. Nu är det nio personer i min bekantskapskrets som har avlidit av covid under 11 månader.

Jag lider av kärlkramp. Om jag får Covid kan ni läsa min dödsannons i Mora Tidning om några veckor.

Jag var till Mora centrum. Jag hade en ansiktsmask på mig. Jag kände mig som en skådis i en Hitchcock film. Ingen annan hade en mask. Inte en enda. Värst var det på en av affärerna. Folk hade sina tonårsbarn eller vänner med sig. Man behöver inte vara fyra personer då man handlar. Bredvid mjölken stod tre personer och babblade. Det var omöjligt att tränga sig förbi utan att komma inom dödszonen. Överlag kändes det som en vanlig dag från tiden före corona.

Är ni trötta på restriktionerna nu? Har ni fått nog? Det har vi allihopa. Det är påfrestande. Men vi måste hålla ut lite längre.

Vaccinet är på gång!

Vi är bättre än detta. På med masken. Handla själv. Köp det som du ska ha och lämna butiken. Träffa du någon du känner nicka och gå vidare. Har ni något att säga till varandra ta det via telefonen senare.

Er gemensamma agerande nu avgör hur många Morabor hamnar på kyrkogården under våren. Det kan vara jag, du själv, era barn, era föräldrar.

Bättre kan vi... och på med masken!

Garry Jones

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare