Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Moderaterna har länge kämpat emot kvinnors frigörelse

Som gammal pensionär fattar jag inte hur normalbegåvade kvinnor med en humanistisk syn kan rösta på Moderaterna med tanke på partiets kvinnofientliga bakgrund och deras närmande till SD!

Dåvarande Högerpartiet kämpade med näbbar och klor mot kvinnlig och allmänrösträtt ända in på 1920-talet och emot barnbidrag, daghem, allmän tjänstepension och kvinnlig kvotering i mansdominerande yrken! Man ville inte ha några kvinnor inom männens revir! 

Vad beror partiets konservativa inställning på och varför? Var det rädslan att kvinnorna skulle fly från spisen på den tiden och männens makt undermineras? Tyvärr så lever den tanken kvar ända in vårt tidevarv i vissa kretsar trots partiledarbyte till en kvinna – men hon dög bara en halv mandatperiod i männens parti.

Moderaterna är samma gamla högerparti ännu när det gäller synen på kvinnor. De ungmoderata kvinnorna borde ägna en tacksamhetens tanke till Socialdemokraterna och Liberalerna som gjorde att Sverige blev en demokrati 1921 och gjorde att kvinnor fick rösträtt! 

 Före detta falubo

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare