Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Mindre parkeringsplatser, större bilar - såhär klarar du parkeringsvardagen

Annons

Bilarna blir större, samtidigt som parkeringsplatserna blir mindre. Vem bär egentligen ansvaret?

Förr i tiden var bilarna mindre. Idag är bilarna ofta större och bredare. Samtidigt blir parkeringsplatserna bara mindre och mindre. Parkerar du i innerstan är chansen att få plats mellan två bilar mindre än förut.

Trots att bilar spenderar den mesta tiden parkerade är parkeringsplatserna små och tighta. Nackdelarna med de små parkeringsplatserna är många, till exempel dörruppslag och kantstötta fälgar.

Har du besökt ett köpcentrum nyligen? Var det enkelt att parkera? Knappast...

Måtten på parkeringsutrymmet regleras vanligen av lokala kommunregler vilket betyder att det skiljer sig från stad till stad. I storstäder är det dock normalt med trånga parkeringsplatser.

Här kommer några tips för att underlätta parkeringen i vardagen:

• Leta efter vinklade utrymmen, de skapar lite mindre ”dörrpanelkamp”.

• Hitta ett slutstycke, även om det gör att du måste gå längre från din parkering till besöksplatsen. Oftast är parkeringarna längre bort tomma.

• Köp däck med fälgskydd för att undvika kantstötta hjul.

• Skaffa enklare skydd mot dörruppslag.

• Skaffa dig ett par lambo-dörrar. Kräver dock inte en rejäl investering.

Skulle du råka ut för parkeringsskador i dessa tider av allt mindre utrymme för allt större bilar anmäler du dessa till i första hand polisen samt ditt försäkringsbolag.

Jorge Castro

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare