Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Minderåriga behöver också pengar!

Jag är så himla trött på att varje gång jag går in på hemsidor där man kan tjäna pengar, står de när jag försöker registrera mig: "du måste vara över 16" eller "du måste vara över 18".

Jag är så trött på att de som skapar dessa hemsidor tror att om man är under 16 klarar man inte av att hantera pengar, inte förstår värdet av pengar och bara kommer att slösa pengarna på godis och leksaker.

Det enda stället där man kan tjäna vettiga summor är att dela ut reklam. Men när jag försöker söka jobb där säger de att "vi hör av oss och pratar om jobbet." Men de hör aldrig av sig...

Även om man inte är över 16 kan man faktiskt hantera pengar. Det är ett bra sätt att träna inför framtiden. Hur ska man göra om man aldrig någonsin har kunnat tjäna en enda krona när man ska ut och söka jobb och betala för boende, mat och kläder?

De finns såklart personer mellan 13–16 år som skulle slösa sina pengar på trams (tro mig jag har träffat en del), men de flesta klarar faktiskt av att köpa vettiga saker och att spara en del.

Tove

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare