Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Miljöförstöring med omvägen runt stan – led om E16

Falu kommun bör samarbeta med Trafikverket och förkorta E16 med cirka 6 km enkel väg.

All trafik som passerar Falun på sin väg längs E16 kör i dag, och har så gjort sedan i början av 1980-talet, runt Falun 5 km längre än genom staden. Detta vållar onödiga utsläpp av avgaser och slitage av däck som alstrar hälsovådliga partiklar. Det är inga små mängder och det kostar bilister, näringsliv och i slutändan konsumenter ansenliga summor att åstadkomma denna miljöförstöring dag efter dag.

Bygg en modern väg som förbinder Gävleinfarten med Borlängeinfarten på klokast möjliga sätt. Detta skulle förutom att skona miljön och förkorta E16 även gynna alla som råkar bo på ena sidan av Faluån och arbetar på den andra sidan vid färd till arbete, skolor med mera under rusningstid.

Trafiksituationen och miljön vid resecentrum, Trotzgatan, Nybrogatan och Hans Hjärtas väg samt flera smågator skulle förbättras. Några ombyggnader av trafikanordningar i anslutning till Knutpunkten/resecentrum skulle ej behövas.

Flera rondeller och kostbara trafikanläggningar längs Lugnetleden och Hanröleden behövs ej heller om nuvarande rundåkning upphör.

Med vänlig hälsning,

Jan H

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare