Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Medborgarförslaget om Sockenstugan

Stora Skedvis centerpartister vek alla fegt ner sig när det kom till röstning om Sockenstugan i Stora Skedvi. Hushållningssällskapet hade sett det som en ypperlig plats att verka ifrån och befinna sig i, mitt i lantbruksproduktionens gröna kärna i vårt Stora Skedvi.

LÄS ÄVEN: L i Säter: Sockenstugan i Stora Skedvi

OCH: C i Säter: Det är viktigare att kunna bosätta sig i kommundelen än att tomma lokaler bibehålls

Arkitektritade byggnader som Sockenstugan och Kyrkskolan är ju historiskt uppskattade byggnadsverk som borde har fullvärdig kulturstatus enligt kontakt med Riksantikvarieämbetet. Ett ogenomtänkt beslut kan inom tre veckor direkt överklagas till Förvaltningsrätten.

Hushållningssällskapet fick plötsligt också en helt nyvunnen erfarenhet om hur kommunal kohandel går till på riktigt, när någon myndighet eller företagare försöker att etablera sig i Säters kommun.

Om man i kommunen eller i Säterbostäder nu inte tänker göra om och göra rätt, utan går emot både folkviljan och hushållningssällskapet, så vet vi i alla fall vilka som vi skall stryka över på våra valsedlar 2022.

Skedviborna som vägrar att ge upp!

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare