Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Måste tänka framåt och hitta nya strategier

När samhället är hårt ansträngt, då människor dör och ekonomin rasar så är det viktigt att våra politiker axlar det förtroende de fått. Det blir i ett samhälle som är annorlunda än det var innan "corona" kom. När börsen är tom så gäller det att använda de pengar som finns till människors verkliga behov.

Det kaos som pandemin orsakat innebär att vi måste tänka framåt och hitta nya  strategier det är inte bara viruset som hotar vårt samhälle utan också en skenande klimatförstörelse. Det som beslutas idag måste ha långsiktiga perspektiv och innebära något som kommer  våra barn- barnbarn och barnbarns barn till godo och gör deras liv lättare att leva.

Det är som om politiker och beslutsfattare inte förstått att det finns något galet i omsorgen för trots att det avlidit så många åldringar på våra äldreboende så är det fortfarande pengar som styr. Det är ju bekvämt att skylla på Folkhälsomyndigheten men den myndigheten ger bara direktiv och har inget med den utarmade äldreomsorgen att göra.

Det är kommunernas ansvar att det inte fanns tillräckligt med utbildad personal och material för att skydda de äldre. Att lägga ansvaret för omsorgen på kommunerna, som använt den som en sparbössa, var ett stort misstag.

Men något positivt har visat sig mitt i eländet – solidariteten är inte död – aldrig har så många människor ställt upp för att hjälpa dem som behöver stöd. Våra ungdomars kamp för klimatet inger hopp att vi tillsammans ska hitta nya sätt att leva och rädda vår planet.

ubbe

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare