Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Måste man åka utomlands för att bli fri från cancer?

Annons

Hur är det ställt med den svenska sjukvården? Är det inkompetens eller ekonomi som styr? En undran efter att ha läst DT:s reportage den 30 september om Ulrika och Hans kamp mot cancer.

De svenska läkarna valde att inte operera. Tyska läkare fann inte något hinder för operation. Tack vare tysk sjukvård är Hans fri från cancern.

I en debattartikel i Expressen 2012 skrev Kjell B om liknade erfarenheter. Han skrev: ”Jag hade dött om jag överlämnat mig till svensk cancervård i stället för att söka hjälp i Tyskland och Frankrike”. Kjell hade cancer i levern och lungorna. Efter några cellgiftsbehandlingar i Sverige förväntades han avlida. Kirurgerna på tre svenska sjukhus vägrade operera honom. ”Patienten skulle inte överleva en operation” skrevs det i journalen. En fransk kirurg opererade Kjells lever och i Tyskland opererades Kjells lungor med laserkirurgi. Kjell blev tumörfri efter fem operationer utomlands.

Ska vi dö med svensk sjukvård eller överleva med utländsk sjukvård?

Vigil

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare