Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Makten och härligheten

Om kommundirektören (P4-intervju 7 oktober) inte anser att det behövs en extern utredning, så borde det vara tillräckligt som incitament för att påbörja en. Hedemora kommun verkar ha fastnat i en kultur där saker och ting sköts helt isolerat från omvärlden.

Högst ansvarig politiker har inte fått någon information om de allvarliga bristerna och kommundirektören som haft sitt uppdrag i sex år verkar också ta denna skandal med ro.

Visst har vi sett det förut, makten och ryggdunkarna, de som är tillsatta att ta ansvar upphör att befinna sig i denna verklighet och skyddar varandra. Maria Eling som ställt krav i utifrån sin politiska gärning borde belönas för sitt civilkurage.

Kommundirektören behöver självklart utredas liksom socialnämndens ordförande av en extern utredare, detta för att för att de som har ansvaret också ska ta det och möjligen ges möjligheten att byta jobb. I utredningen måste man också göra en kostnadsberäkning hur många miljoner denna cirkus har kostat Hedemoras skattebetalare.

Vem i hela världen kan man lita på

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare