Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Lyssna till era egna tjänstemän!

Replik på insändaren: Borgarna sa nej till gratisbuss – sen drog de in busslinjen. Med tanke på hur många lögner och halvsanningar som socialdemokraterna i regionen slänger sig med skulle man kunna tro att vi befinner oss i slutskedet av valrörelsen.

Mönstret börjar kännas igen.

”Vi har inte blivit informerade och Dalasamverkan beter sig snudd på odemokratiskt”. Så brukar det låta. Oftast förekommer även en bisats om att S inte alls är emot privata initiativ trots att det är uppenbart för var och en att de skyr allt som inte är offentligt drivet som pesten.

Region Dalarna bröt avtalet som möjliggjorde avgiftsfri busstrafik i Avesta eftersom kommunen inte betalade för sig. Om Säter ska få avgiftsfri trafik måste regionen vara beredd att tillåta avgiftsfritt i Dalarnas samtliga 15 kommuner. Det finns det inte något utrymme för i avtalet med transportörerna.

Som andra vice ordförande i Kollektivtrafiknämnden borde Abbe Ronsten känna till detta.

Så till frågan om den indragna busslinjen mellan centrum och Skönviksområdet och införandet av beställartrafik. Sanningen är att diskussioner har förts på tjänstemannanivå mellan Region Dalarna och Säter om den indragna linjen.

Tipset till Säters kommunpolitiker är alltså: vänd er till era egna tjänstemän! Slutligen får Mats, Abbe och Per-Inge gärna förklara på vilket sätt det skulle vara en seger för demokratin att Dalasamverkan följde utredningens förslag på förändringar inom ambulansverksamheten.

Om Socialdemokraterna på allvar tror att partiets kampanjer påverkar Dalasamverkans beslut är det verkligen dags att tänka om.

Caroline Willfox (M) oppositionsråd Säter

Christer Carlsson (M) ordförande kollektivtrafiknämnden

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare