Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Lyssna på folket – stoppa planerna på fler vindkraftverk

Det finns ett stort motstånd i vårt land mot vindkraftverk. Våra tidningar tycks dock inte vilja ta i frågan ens med tång.

Okunskapen om vindkraft är skrämmande från våra politiker och myndigheter. Inga ordentliga konsekvensanalyser görs – i stället håller Miljöpartiet, ett 4-procentparti, i taktpinnen och Socialdemokraterna är livrädda att förlora makten. Istället låter de ödeläggelsen ske på landsbygdens bekostnad.

Just nu pågår en boom av fritidshusbyggen. I pandemins spår söker sig folk till lugn och ro. I vissa områden planeras samtidigt gigantiska vindkraftparker. För dessa krävs enorma mängder stål, koppar, betong, aluminium, sällsynta jordartsmetaller och glasfiber epoxy som bland annat innehåller det hormonstörande ämnet Bisfenol-A. Dessutom innebär tillverkningen enorma mängder koldioxidutsläpp och byggnationen kräver skövling av våra skogar. Miljontals fåglar, fladdermöss och tonvis med insekter dödas. Microplaster med hormonstörande ämnen från verken hamnar i marken och i vattnet. Djur och människor påverkas och blir sjuka.

Vill inte Dalarnas kommuner ha kvar sina skattebetalare? Sina nya fritidshusägare? Det verkar helt enkelt inte så med tanke på planerna om att bygga ut vindkraften.

Vakna upp innan det är för sent

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare