Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Lugn och ro i skolan för våra elever och personal i Säter

Barn- och utbildningsförvaltningen i Säter behöver få möjligheten att arbeta med verksamheten i lugn och ro för att fortsätta bedriva det påbörjade utvecklingsarbetet. Oss veterligen finns det idag inte många kommuner som uttalat hur man vill arbeta på detta tydliga sätt på alla nivåer som hos oss. I Säter har vi kommit långt med arbetet med lönebildning, organisation, arbetsmiljö och rekrytering enligt Lärarförbundet Dalarna. Det arbetas med att minska sjuktal och vikariekostnader och vi ser redan resultat.

I en undersökning för Säters högstadie framgår att flickors mående i Säter sticker ut på ett negativt sätt. Extern hjälp fås från en forskare och statistiker för att titta djupare på resultaten och insatser är redan på gång.

Det finns ett behov av psykologer i skolan men de ska jobba förebyggande. När barn och unga mår dåligt och behöver medicinsk stöttning eller vård från en barnpsykolog ligger ansvaret på Regionen och BUP.

De utvecklingsområden som vi arbetar inom är trygghet och studiero, skolstruktur, klassrumsstruktur och tydliga förväntningar på pedagoger, organisation, lönebildning, minskat sjuktal och vikariekostnader. Vi behöver ha en långsiktighet och tro på våra unga och alla som jobbar inom skolan. Verksamheten behöver få arbeta i lugn och ro. Vi i majoriteten litar på att vår organisation i skolan gör ett bra jobb och har vårt fulla förtroende. Lugn och ro i skolan för våra elever och personal i Säter är vad som behövs och inte en haverikommission!

Mats Nilsson (S)

Kommunalråd

Hans Johansson (C)

Vice ordförande kommunstyrelsen

Håkan Karlsson (S)

Ordförande Barn och utbildningsnämnden

Ulrika Cederlöf (C)

Vice ordförande barn och utbildningsnämnden

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel