Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Ludvika föder den politiska eliten

När Socialdemokraterna och Moderaterna bildade union efter senaste valet tänkte man att nu blir det Moderata influenser i den politiska styrningen av kommen. Men vad man blev lurad!

Det är fortfarande S-politik som gäller och de två kommunal råden syns på bild och talar om hur överens man är. Hur kan M och S vara överens när man har så olika syn på politiken? M skryter med att man försålt tre områden med bostäder och nya gallerian men det gjordes på grund av att kommunens likviditet var ansträngd och några lån förföll så M:s påverkan var minimal.

Nästa punkt som M tar kredit för är friskola i Håksberg. Detta hade hänt oavsett M:s påverkan för föräldrarna hade ordnat start av friskolan ändå. Det enda som hänt är att det Moderata kommunalrådet har en heltidstjänst, vilket vi inte behöver. 2017 gjorde man om organisationen vad gäller Kultur och fritid. Man lade ner administrationen och flyttade den till Samhällsbyggnadsförvaltningen då blev chefen övertalig men det löste man så att chefen fick en doktorandtjänst, och anställning hos Samarkand.

Denna tjänst var skräddarsydd för ändamålet för när projektet var klart gick chefen i pension. Resultatet av uppdraget blev INGENTING.

Sätt kommunen under tvångsförvaltning

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips