Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Livet är till för att leva!

Parkerar cykeln bredvid Johan Olov Wallins staty utanför Stora Tuna Kyrka och går nedför kyrkogårdsgången stannar till en stund vid askgravlunden och samtalar lite med min bortgångna hustru. Fortsätter förbi rader av historiska gravstenar med både kända och okända namn känner hur de tittar på mig och tänker, "jadu snart kommer även du att få vila i frid".

Är nu nere vid Tunaåns brofäste korsar vägen och går in i den lummiga stigen som leder in i Frostbrunnsdalen. Över den vajande hängbron längs den grunda delvis algbeklädda ån ser fiskar pila uppströms, tar en sväng upp till Domarringen och känner för en stund hur Gustav Vasas ande svävar ovanför mig.

Solen skiner, fåglarna kvittrar, grönskan är bedårande och det är myggfritt – en underbar upplevelse. Naturen öppnar sig med en grön gräsmatta, en glittrande damm och en inbjudande kaffestuga.

Jag tänker som Peter Karlson sa en gång ”int ä hä svårt å va nöjd nuhällä”. Efter en skopa vatten ur dalens källa börjar en mödosam klättring uppför den tvära backen till kyrkan och den väntande cykeln för och trampa hemåt och jag säger för mig själv, det är gôtt att leva.

Livsnjutare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare