Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Lidandet familjerna tvingas utstå är en skamfläck för vårt land

En fråga som baseras på Falu Kurirens artikel 29 07 2019 om barnen i Horndal som är i uppgivenhetssyndrom sedan de väntat 9 år på uppehållstillstånd, och på min mångåriga erfarenhet av arbete bland människor med tillståndet uppgivenhetssyndrom (tidigare ”apatiska barn”). Och det lidande som dessa och deras familjer tvingas utstå:

Finns det ingen rimlighetskalkyl grundad på logiskt mänskligt tänkande vid bedömningar av människors behov av uppehållstillstånd, utifrån Utlänningslagen?

De lidanden som våra flyktingfamiljer med apatiska barn tvingas utstå är en skamfläck för vårt land.

Mig veterligen har inga barn med uppgivenhetssyndrom vaknat till liv utan att de utvisningshot som hållit familjerna i sitt järngrepp, upphört. De tillfälliga uppehållstillstånden för två andra flickor i Horndal, som är i tonåren och legat livlösa i många år, har på intet sätt lett till några tecken på uppvaknande.

Malung 2019 08 05.

Kerstin Rosendahl

Flyktingombud i Malungs Församling

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare