Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Leksands tränare stressar upp laget

Återigen så har nuvarande Leksandstränare liksom föregångare enligt min mening felaktigt stressat upp det egna laget och gett motståndarna energi. Hur? Jo enkelt, genom att ta ut den egna målvakten för tidigt i matchers slutskede.

Detta hände igen den 22 oktober mot Luleå. Leksand var verkligen på gång i tredje perioden efter reducering till 1–3. Leksand spelade då bra och kämpade heroiskt och var nära ytterligare reducering. Men vad händer? Tränaren tar ut den egna målvakten då hela 4 minuter återstår, 20 procent av sista perioden. Effekten blir omedelbar efter några sekunder, 1–4 i tom kasse.

Enligt min mening så ger detta förfarande tändvätska för motståndarlaget att kämpa men stressar det egna laget. Nyligen blev effekten densamma mot annat lag med mål för motståndarna, också det i tom kasse.

Min åsikt är: Vänta med chanstagandet tills det är maximalt en minut kvar av matchen vid underläge med ett mål och maximalt 1,5 minuter vid underläge med två mål.

Nisse Hockey han som vet bäst…

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare