Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Låt oss återställa Mellstaparken till den pärla den en gång var

S-föreningen i Kvarnsveden har genom åren haft många aktiviteter i Mellstaparken. Vi har också gjort det möjligt för skolan i Kvarnsveden att ha skolavslutning där. Det skedde 2018. Året därpå blev det tyvärr dåligt väder och allt flyttades till BSM-hallen. Årets gemensamma skolavslutning fick tyvärr ställas in p g a pandemin.

Vi upplever att det finns ett stort upprustningsbehov av den fina parken. Den utgör ett välbesökt rekreations- och motionsområde, men många nyttigheter behöver åtgärdas, som utescenen och den tillhörande dansbanan samt publikplatsen. Bänkarna som står framför scenen har också ”gjort sitt”.

Det behöver röjas sly för att återta den vackra utsikten över älven. Badbassängen för barnen och området runt den ser inte bra ut. Campare och Borlängefamiljer med barn ser en oanvändbar badbassäng under hela sommaren. Detta är riktigt dåligt. Vi efterlyser helt enkelt en plan för hur Mellstaparken ska bli den attraktiva rekreationsplats den en gång varit.

S-föreningens medlemmar är beredda att satsa kraft och energi på att åtgärda eftersatt underhåll. Men vi behöver resurser från kommunen!

Så vi inbjuder representanter från ansvarig förvaltning/nämnd att föra samtal med oss Kvarnsvedsbor för att se hur vi tillsammans kan samverka för att Mellstaparken ska bli det naturliga utflyktsmålet för campare, familjer, unga och gamla i hela Borlänge och tillresta turister.

Låt Mellstaparken återigen bli den pärla den en gång varit!

S-föreningen i Kvarnsveden, medlemsmötet

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare