Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Läsare protesterar - halvera inte utgivningen av NLT

Jag har bott i Ludvika sedan hösten 1969. På den tiden var inte Nya Ludvika Tidning en dagstidning heller. Detta gjorde att vi prenumererade på Bergslagsposten den första tiden och gick över till Nya Ludvika Tidning när den blev en dagstidning. Jag minns inte vilket år det var.

Jag löser för nuvarande helårsabonnemang på något som jag anser vara utgivning sex dagar i veckan med undantag för röda vardagar. Nu lanserar Nya Ludvika Tidnings redaktion en ”halverad” utgivning och vill påstå att det blir en bättre tidning. Skälet antar jag snarare är att uppfylla en besparing som de nya ägarna ålagt tidningen.

Tidningens uppgift är ju inte bara att förmedla lokala händelser utan även vad som sker i riket och i världen i viss omfattning. Med det nya upplägget blir ju Annonsbladet ett bra alternativ till Nya Ludvika tidning!

Morgontidningen i pappersformat vid frukostbordet är dessutom en ”institution” för många av de äldre läsarna både med och utan datorvana. Som jag ser det gör Nya Ludvika Tidning ett ”kontraktsbrott” när halva utgivningen dras in för årets 3 sista månader (cirka 12,5 procent av antalet tidningar på årsbasis). Kommer vi trogna prenumeranter att få en kreditering för detta?

Jag och många med mig kommer iallafall att söka ett alternativ till dagstidning om denna halvering genomförs. Vi protesterar mot en halvering!

Tore Jonsson

Svar: Hej Tore! Tack för att du hör av dig.

Jag förstår dina funderingar runt detta. Och att den nya tredagarstidningen innebär en ny vana man kanske inte önskar sig. Att trycka och dela ut en tidning kostar dock mycket pengar. Genom den här förändringen vill vi se till att vi har möjlighet att ge ut Nya Ludvika tidning under en lång tid framöver. Och att vi samtidigt kan satsa på att göra mer lokaljournalistik om Smedjebacken och Ludvika de dagar som vi ger ut den.

Vi vill göra en tidning som står närmre er läsare. Vi vill ha fler Ludvika- och Smedjebacksbor i tidningen, göra mer sportjournalistik från området och vara er röst när vi granskar den lokala makten.

För detta behöver vi vara fler journalister i området. Det blir vi nu. Men vi behöver också se till ha rimliga kostnader för att kunna överleva framåt. Och samtidigt satsa i de digitala kanalerna där vår framtid ligger. Vi behöver göra två saker samtidigt. Ge er läsare en ännu bättre papperstidning och leverera digitalt där vi vet att vi redan idag och framåt har många av våra läsare.

Det här är alltså bakgrunden och förklaringen till varför vi gör den här förändringen. Jag hoppas att ni läsare har provat att logga in på dt.se eller i vår e-tidningsapp och att ni har testat att ta del av vårt innehåll där, som uppdateras sju dagar i veckan.

I samband med förändringen sker också självklart en prisreducering för de som prenumererar på papperstidningen! Har man löst ett helårsabonnemang kommer man naturligtvis att kompenseras för detta. Exakt hur det går till kan man få svar på genom vår kundservice. Jag hoppas verkligen att du stannar hos oss och ger den nya, billigare tredagarstidningen en chans.

Fredrika Hillervik, tillträdande chefredaktör NLT

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare