Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: lång väg innan någon av punkterna kan infrias

Älvdalens kommun har skickat ut en påkostad broschyr "Kommunplan 2021-2023". Den klargör dels vilka åtaganden och målnivåer kommunstyrelsen uppfattat att de har och dels hur de vill göra för att nå målen. På Älvdalens kommuns hemsida ser jag att 33 personer har uppdrag i kommunstyrelsen. Kjell Tenn är ordförande och inleder broschyren som jag härmed vill tacka för och bemöta;

Kära kommunstyrelsen, När det gäller er vision "I Älvdalens kommun" återstår nog en lång väg innan någon av punkterna kan infrias. Kanske kan visioner formuleras såsom drömmar och önskningar.

När det gäller era exempel på åtaganden och målnivåer blir jag fundersam. Vad har egentligen en kommun för åtaganden? Ännu värre blir det då jag läser hur ni vill göra för att uppnå era mål. Endast en av åtgärderna har koppling till ett att målen. Genom att "arbeta för att möjliggöra heltidsarbete och minska sjukfrånvaron" vill ni kanske uppnå "De kommunanställdas sjukfrånvaro ska inte överstiga 5,5%". Hur det ska gå till framgår dock inte.

Resten är helt osammanhängande som till exempel "Minst 95% av kommunkoncernens fastigheter ska ha fossilfri uppvärmning till 2023" och "Minst 60% av medborgarna ska vara nöjda med kommunens verksamhet". Detta uppnås knappast genom "stora investeringar i vatteninfrastrukturen", "öka användningen av välfärdsteknik inom äldreomsorgen", "anställa en familjebehandlare", "alla elever ska ha tillgång till dator" eller "nya översiktsplaner".

Slutsats: låg ambitionsnivå

Älvdalingen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare