Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Lagar och regler verkar inte gälla Leksands politiker

Gäller inte lagar och regler för politiker och tjänstemän i Leksands kommun? I en artikel berättas det om ett planerat bygge i Åsleden. Det är inte bara hur huset ska se ut som är ett stort frågetecken – i slutet av artikeln säger samhällsbyggnadsnämndens ordförande tillika vice kommunalråd, Sebastian Larsson (M), att marken, som är skogsmark, har sålts enligt gällande riktlinjer som ett rent tjänstemannaärende.

Efter omarronderingen i Leksands östra, som kommunen själv initierade, borde man veta vad som gäller i Leksands kommun. Inget skifte får vara mindre än fem hektar. Den som ska köpa skogsmark måste ha förvärvstillstånd och för att få förvärvstillstånd så måste man ha en jordbruksfastighet sen tidigare. Alltså borde marken i Åsleden ha annonserats ut som skogsmark och sålts till en skogsägare.

Här har kommunen tagit sig förbi detta och istället sålt mark till en politiker som sitter i samhällsbyggnadsnämnden som ledamot. Denna person har ritat huset och nu fått igenom bygglov. Visserligen gick personen i fråga ut när beslutet togs men endast en ledamot sa nej.

Man kunde förvänta sig att kommunpolitiker och tjänstemän följer de regler som gäller och att man har någon form av moralisk kompass. Men här bryter tjänstemän mot lagar på delegation av politikerna.

Gäller inte lagar och regler alla?   

Skogsägare Leksand

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare