Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Lag och rätt verkar inte gälla jägarkåren

Dagens Ris tilldelas Länsstyrelsen i Dalarna. 48 björnar fick enligt länsstyrelsen skjutas i länet i årets licensjakt. Nu är jakten avslutad och 53 björnar är skjutna i Dalarna. Det är fem björnar över den tilldelade kvoten.

Enligt länsstyrelsen så "hade man räknat" med en viss överskjutning, så några påföljder blir det inte för berörda jaktlag.

Detta är helt bedrövligt och man visar noll respekt för våra vilda djur. Hur många skjutna björnar hade länsstyrelsen egentligen tillåtit?

Hur ska vi, som tror på lag och rätt även när det gäller jakt, ha ett fortsatt förtroende för länsstyrelsen? Och vilket budskap skickar länsstyrelsen till jägarkåren? Det gör inget om vi skjuter och dödar fler djur än tillåtet, vi får ändå inga påföljder. Klar fördel för jägarkåren.

Hoppas verkligen på stor förändring av jakt på björn till nästa år!

En riskvast får även de björnjägare som, innan licensjaktens början, matade björnar med brödåtel för att underlätta jakten. Botten!

Bamse

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare