Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: kryssa Hans Gleimar vid nästa val

I rätt många år har nästan alla Ludvikas politiker bara varit intresserade av arvoden. De förefaller helt ovilliga eller oförmögna att uträtta något konstruktivt. I nyhetsflödet nås vi av deprimerande uppgifter om lågt rankade skolor, hemtjänst och äldrevård med otillräcklig kompetens på många håll, hög kommunal sjukfrånvaro, bedrövligt låg beställarkompetens hos nämnder och styrelser (för del- och helägda bolag) samt underställda tjänstemän, nepotism och korruption, ointresse för fler arbetstillfällen för att nämna några. Det förefaller som om endast Myndighetsnämnden miljö- och bygg har den betydligt större stadga, som de politiska nämnderna saknar.

De i Ludvika, som önskar en betydligt bättre skött kommun bör lägga sin personröst på Hans Gleimar (C) i nästa val, så många att han kan bli kommunalråd. Det gör ingalunda att man behöver rösta på Sofia Jarl (C) resp. Annie Lööf (C) i de andra valen.

Poängen är att i kommunalpolitiken gäller det att göra rätt saker i rätt tid och på ett korrekt sätt. Ideologin skall vara att göra så mycket gott för samhället för varje skattekrona som möjligt.

I kommunala sammanhang är det personlig kompetens, som många i valmanskåren uppskattar. Ett exempel på detta är Fagersta Kommun. Ingen ska inbilla mig att över 50 % av väljarna var kommunister. De valde därför under flera mandatperioder den kompetente Stig Henriksson (V) trots partibeteckning eftersom de ville att kommunen skulle skötas bra.

Kommunmedlem

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips